Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Νεκρός από αστυνομικά πύρα ο 29χρονος που αιματοκύλισε το Στρασβούργο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νεκρός  από αστυνομικά πύρα ο 29χρονος που αιματοκύλισε το Στρασβούργο!

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας, έπεσε χθες το βράδυ ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Την πληροφορία, που ήρθε μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στη συνοικία Νεντόρφ, επιβεβαίωσε ύστερα από λίγο και η αστυνομία.

Ο Σερίφ Σεκάτ, o 29χρονος μακελάρης που σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε 13, είχε βρεί καταφύγιο σε μια αποθήκη στη συνοικία Νεντόρφ πολύ κοντά στη συνοικία που μεγάλωσε και που τον είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί για τελευταία φορά. Σύμφωνα με τις αρχές, η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα ανοίξει ξανά σήμερα και θα λειτουργήσει με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης, λίγα λεπτά προτού ανοίξει πυρ, δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Γερμανία – στο οποίο όμως δεν απάντησε- κάνοντας τις αρχές να ερευνούν και το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, προκαλεί σοκ η πληροφορία ότι ο Σεκάτ επρόκειτο να συλληφθεί από άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής το πρωί της Τρίτης (λίγες ώρες πριν το φονικό χτύπημα δηλαδή), στο πλαίσιο έρευνας για μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά κατάφερε να ξεφύγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ