Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Οι γενιές του ίντερνετ, δεν το… εμπιστεύονται!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι γενιές του ίντερνετ, δεν το… εμπιστεύονται!

Οι νέες γενιές που μεγάλωσαν με το ίντερνετ είναι κυρίως αυτές που  δεν το εμπιστεύονται! Αν και το 68% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών παραδέχονται ότι δύσκολα θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς το ίντερνετ, εν τούτοις δεν το έχουν και σε μεγάλη υπόληψη αφού μόνο 30% πιστεύει στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», καταγράφοντας τη διαφοροποίηση των νέων ανθρώπων με τα χρόνια στο διαδίκτυο. Σύμφωνα λοιπόν με τους… αριθμούς, αν και σήμερα το 68% των νέων δεν μπορούν να διανοηθούν τον εαυτό τους χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, το 2014, πριν από τέσσερα δηλαδή χρόνια, το ποσοστό αυτό ήταν 73%.

«Η ‘γενιά του Διαδικτύου’ επικρίνει όλο και περισσότερο το μέσο»,  τονίζει  η Ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογένειας, Φραντσίκα Γκίφει επισημαίνοντας  την αναγκαιότητα αλλαγών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη «U25» που παρουσιάστηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας στο Διαδίκτυο (DIVSI), οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα το διαδίκτυο, κρίνοντας ότι  μπορεί να κρύβει κινδύνους, θέτοντας τους ίδιους σε περιπέτειες εάν πέσουν θύματα προσβλητικών ή δυσφημιστικών σχολίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ