Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Προ των πυλών η τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προ των πυλών η τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού

«Ανάσα» στους επαγγελματίες δίνουν οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σύντομα θα κατατεθεί η ρύθμιση με την οποία θα αποσαφηνίζεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, πλαίσιο που θα επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία των επαγγελματιών.

Παράλληλα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του.

Μεταξύ άλλων, δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους, στους οποίους η πολυμερής διαδικασία αποτυγχάνει λόγω μη συμμετοχής τόσων ιδιωτών πιστωτών, ώστε να μην επιτυγχάνεται απαρτία, να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με τους ίδιους όρους όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης, επεκτείνεται η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών, με το όριο των συνολικών οφειλών να αυξάνεται από τα 50.000 στα 300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ