Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρωθυπουργός Ν. Ζηλανδίας: Για μένα ο μακελάρης δεν έχει όνομα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωθυπουργός Ν. Ζηλανδίας: Για μένα ο μακελάρης δεν έχει όνομα!

«Είναι τρομοκράτης. Είναι εγκληματίας. Είναι εξτρεμιστής. ‘Oταν μιλάω για αυτόν, δεν θα έχει όνομα». Με αυτά τα λόγια, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, δεσμεύτηκε πως δεν θα εκστομίσει ποτέ το όνομα του ακροδεξιού δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας στην πόλη Κράιστσερτς αλλά και πως ο 28χρονος Μπράντον Τάραντ θα αντιμετωπίσει την πλήρη αυστηρότητα του νόμου για τις πράξεις του.

Ντυμένη στα μαύρα η 38χρονη πρωθυπουργός, απηύθυνε τον αραβικό χαιρετισμό «σαλάμ αλέικουμ», που σημαίνει «ειρήνη σε σας» από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας πολλές φορές πως «Είμαστε ένα», οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ.: που δέχθηκαν την επίθεση) «είμαστε εμείς».

Μόλις έξι σοροί

Την ίδια ώρα, δεκάδες συγγενείς των 50 θυμάτων βρίσκονται στη χώρα προετοιμάζοντας τις τελετές ταφής, οι οποίες έχουν καθυστερήσει «λόγω δυσχέρειας στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των πτωμάτων». Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει στις οικογένειες μόλις έξι σορούς από τα θύματα του μακελειού καθώς οι υπόλοιπες δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 50 νεκροψίες, όμως «μόνο 12 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί» επισήμως σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Έξι από τα ταυτοποιημένα θύματα έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», διευκρίνισε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας την ώρα που η καθυστέρηση στην παράδοση των σορών, αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ