Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πυρ ομαδόν από τη ΝΔ για την συνέντευξη Μανιαδάκη και το tweet του Αντ. Σαμαρά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρ ομαδόν από τη ΝΔ για την συνέντευξη Μανιαδάκη και το tweet του Αντ. Σαμαρά

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά την συνέντευξη του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη στο protothema.

Με ανακοίνωσή της ζητεί να μάθει αν ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία Μανιαδάκη ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τους κυρίους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νίκου Μανιαδάκη ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας ξαφνικά μετεβλήθη σε κατηγορούμενο στην υπόθεση Novartis, προκύπτει μια σειρά σοβαρότατων ερωτημάτων:

  1. Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η εισαγγελία διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.
  2. Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;
  3. Ισχύει ή όχι ότι η εισαγγελία διαφθοράς ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του;
  4. Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο για προφανείς λόγους;
  5. Ισχύει ή όχι ότι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό ανταλλάσσοντας μέχρι και ευχές με την εισαγγελία, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η δήθεν αποτροπή της διαφυγής του;»

«Τα ερωτήματα αυτά οφείλουν να τα απαντήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ο νοών νοείτω… Θα επανέλθουμε», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Η χειρότερη σκευωρία που έχει υπάρξει ποτέ

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με twwet του θεωρεί ότι πρόκειται για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ!

Ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε:

“Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως… Είχα πει ότι «θα τους πάω ως το τέλος». Τώρα όλου καταλαβαίνουν γιατί…”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ