Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε επτά μέχρι στιγμής πανεπιστήμια έχουν αποσταλεί «ύποπτοι» φάκελοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε επτά μέχρι στιγμής πανεπιστήμια έχουν αποσταλεί «ύποπτοι» φάκελοι

Σε συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αλλά και οι πανεπιστημιακές αρχές, καθώς οι ύποπτοι φάκελοι με παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, και αποστολέα από τις Ινδίες, οι οποίοι είναι πανομοιότυποι με αυτόν που περιείχε ύποπτη σκόνη και έφτασε χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, ανέρχονται μέχρι στιγμής συνολικά σε επτά.

Εκτός από τον φάκελο στην Μυτιλήνη σήμερα εντοπίστηκαν πέντε ακόμα φάκελοι σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και ΑΣΠΑΙΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Ηράκλειο), Χανιά, Βόλο και Κέρκυρα, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες.

Όλοι οι φάκελοι φέρονται ότι εστάλησαν από τις Ινδίες και είχαν ως παραλήπτες τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Στα Χανιά ο πρύτανης άνοιξε τον φάκελο και είδε ότι περιείχε χαρτιά γι’ αυτό τον πέταξε, αλλά σήμερα, όταν ενημερώθηκε σχετικά με ό,τι έγινε στην Μυτιλήνη, ειδοποίησε τις αρχές. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρύτανης του ΕΜΠ παρέλαβε χτες τον φάκελο, τον άνοιξε και τον πέταξε στα σκουπίδια, καθώς όπως είπε δεν είχε σκόνη και περιείχε μόνο κάποια φυλλάδια. Αυτό διαπιστώθηκε και από το ειδικό κλιμάκιο που τον παρέλαβε σήμερα. Επίσης αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος στον φάκελο που εντοπίστηκε στην ΑΣΠΕΤΕ, προκειμένου να παραληφθεί και αυτός. Οι φάκελοι στο Βόλο και στην Κέρκυρα (ο τελευταίος βρέθηκε στα ΕΛΤΑ) δεν ακόμα παραληφθεί.

Οι φάκελοι που παραλαμβάνονται από τους πυροσβέστες μεταφέρονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν και αν σε κάποιους υπάρχει σκόνη όπως στη Μυτιλήνη.

Πάντως, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο στον φάκελο της Μυτιλήνης, που έφτασε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, δεν προκύπτει κάτι επικίνδυνο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη μεταξύ όλων των αρμοδίων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και άλλων φορέων για το θέμα και παράλληλα έχουν ενημερωθεί και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα καταστήματα ΕΛΤΑ, αν βρεθούν άλλοι τέτοιοι φάκελοι να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ