Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη των Βρετανών στη Μέι σχετικά με το Brexit

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη των Βρετανών στη Μέι σχετικά με το Brexit

Χαμηλό ποσοστό ρεκόρ μόλις 18% των Βρετανών ψηφοφόρων πιστεύει πως η συμφωνία που πέτυχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για το Brexit είναι αυτή που πρέπει, έδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας ORB που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλάμβανε πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθούν τη συνθήκη για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Όταν ερωτήθηκαν αν πιστεύουν πως η Μέι έχει τη σωστή συμφωνία, 59% των ερωτηθέντων διαφώνησαν, 21% είπαν πως δεν γνωρίζουν και 18% συμφώνησαν, ποσοστό που είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε μήνα από τα τέλη του 2016 και παρακολουθεί τις απόψεις για τη διαπραγμάτευση του Brexit σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η καλύτερη και η μόνη δυνατή συμφωνία», δήλωσε στο μεταξύ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ερωτήθηκε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή η Μέι με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης ότι δεν σχεδιάζονται συνομιλίες μεταξύ διαπραγματευτών των δύο πλευρών καθώς «οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε πως η συνομιλία του Γιούνκερ με την Μέι την Παρασκευή ήταν «φιλική» και πως οι δυο τους θα μιλήσουν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ