Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σοβαρά επεισόδια στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου – Επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοβαρά επεισόδια στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου – Επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών (video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της απολογίας του 35χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν από τους δύο επίδοξους ληστές που επιχείρησαν να τον κλέψουν, δεκάδες Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς και συγγενείς του δράστη.

Μάλιστα, το εξαγριωμένο πλήθος των Ρομά αποτελούμενο από άνδρες, γυναίκες και ηλικιωμένους, προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να πέσουν και χημικά και να τραυματιστεί ένας πολίτης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο δεν μπορούσαν αν επιβάλλουν την τάξη και κάλεσαν ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τα δικαστήρια και η απολογία του 35χρονου στον ανακριτή να αναβληθεί για την Πέμπτη.

Στο πλευρό του 35χρονου βρέθηκαν φίλοι και γείτονες, οι οποίοι έκαναν λόγο για έναν οικογενειάρχη που μεγάλωνε με κόπο τα δύο παιδιά του, καθώς η εκπαιδευτικός σύζυγός του είναι άνεργη. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους ανεξέλεγκτη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ρομά έχουν κλέψει όλα τα γύρω χωριά»: «Δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, αλλά να ρίξει στον αέρα, όπως κι έκανε. Το θύμα, αντί να φύγει, του επιτέθηκε με μαχαίρι και τότε έγινε το κακό», υποστήριξαν οι φίλοι του προσθέτοντας ότι φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι Ρομά θα θελήσουν να εκδικηθούν.

Ο δικηγόρος του δράστη Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως ο πελάτης του προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του και χαρακτήρισε πράξη πανικού την απόκρυψη της σορού του θύματος στο λατομείο. Από την πλευρά του, ο γιος του Ρομά υποστήριξε ότι ο πατέρας του μπήκε στην ιδιοκτησία του 35χρονου για να πάρει κότες και να ταΐσει την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ