Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σταυρούλα Κουράκου: Ξέσπασε σε λυγμούς όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σταυρούλα Κουράκου: Ξέσπασε σε λυγμούς όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η Σταυρούλα Κουράκου.

Για να αποφυλακιστεί η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου πρέπει να καταβάλει εγγύηση 150.000 ευρώ έως τις 15 Απριλίου 2019, ενώ της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεούται να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε τις πρώτες στιγμές αφού η Σταυρούλα Κουράκου έμαθε πως θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Υπενθυμίζεται, ότι ο ζεύγος Παπαντωνίου είχε προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2018 μετά από μαραθώνια απολογία τους στον ανακριτή.

Ήταν η ίδια η Σταυρούλα Κουράκου που τηλεφώνησε στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Στο τηλέφωνο έκλαιγε και ο γνωστός ποινικολόγος τη ρώτησε τι συμβαίνει, φοβούμενος, όπως λέει, ότι μπορεί να είχε κάποιο επεισόδιο με κάποια από τις συγκρατούμενές της. «Μου είπε: αποφυλακίζομαι! Είναι αλήθεια;», αφήνοντας τον έκπληκτο, καθώς δεν το γνώριζε ούτε ο ίδιος.

Οι πρώτες στιγμές εκτός φυλακής

«Όταν το επιβεβαίωσα και επικοινώνησα μαζί της, οι λυγμοί ήταν εξαιρετικά συγκινητικοί. Είναι μοναδικά τα συναισθήματα χαράς ενός ανθρώπου που ανακτά και πάλι την ελευθερία του», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους η Σταυρούλα Κουράκου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε:

«Πιστεύω ότι στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η κυρία Κουράκου προσήλθε αυθορμήτως στο γραφείο της και συναίνεσε για άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία η ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό ή όχι. Η θέση βέβαια της εντολέας μου είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δύο μισθωμένες κατοικίες που είχε στην Ελβετία λύθηκαν, οπότε δεν έχει καμία κατοικία εις την αλλοδαπή. Άρα αυτό είναι ένα στοιχείο, σοβαρό, το οποίο συναξιολογείται, δηλαδή ότι δεν είναι ύποπτη φυγής. Από την άλλη, έχει δηλώσει στην ανακρίτρια ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να συμβάλει για την πληρέστερη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί είναι μία απόφαση, που η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της», κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ