Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στην τελική ευθεία η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην τελική ευθεία η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ένα βήμα πριν την έναρξη των απολογιών των κατηγορουμένων, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Εφετείου της Λαμίας.

Η δίκη διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ υποχρεωτικά υπήρχε ηλεκτρονικός έλεγχος για την είσοδο στην αίθουσα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός των εγγράφων, ενώ κατέθεσε και μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη. Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Σαραλιώτης δεν γνώριζε τι είχε κάνει ο συνάδελφός του εκείνο το βράδυ, ενώ παρουσιαζόταν συντετριμμένος από το γεγονός. «Ο Βασίλης ήταν και είναι χαμηλών τόνων, ηθικός, πάντα ηθικός», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανέναν υπηρεσιακό έγγραφο στην ΓΑΔΑ από την κίνηση του περιπολικού «για το οποίο υπάρχει πλήρης σιωπή», ενώ έθεσε ως «παράπονο της πολιτικής αγωγής και κοινωνική απορία», το γεγονός ότι ποτέ ως σήμερα δεν κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία ενός νεαρού παιδιού που είχε κάθε δικαίωμα στη ζωή, το δικαστήριο έχει το υψηλό προνόμιο αλλά και το βαρύ καθήκον να διαπιστώσει τον δόλο των κατηγορουμένων και τη στόχευση ενός παιδιού 15 ετών. «Ένα παιδί με ρούχα πλουμιστά», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που είχε στην τσέπη του την καρδούλα που θα πήγαινε στην κοπέλα του».

Στον αντίποδα ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, τόνισε ότι ουδέποτε ο εντολέας του αρνήθηκε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και επανέλαβε τη γραμμή υπεράσπισης ότι δεν πρόκειται για ευθεία βολή, αλλά για βολή εξοστρακισμού 25 μέτρων.

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστος Διαμαντής επέμεινε στο να μη χρησιμοποιείτε πληθυντικός αριθμός στο ποιος πυροβόλησε. «Το ποιος πυροβόλησε και ποιος όχι, το ξέρουμε. Η χρήση πληθυντικού αριθμού, άλλους στόχους έχει και γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων προς τους ενόρκους».

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Δεκεμβρίου. Τότε, αναμένεται να καταθέσει ένας μάρτυρας υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα και πιθανότατα να αρχίσουν οι απολογίες.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2019, πιθανότατα θα είναι και οι τελευταίες που θα κρίνουν σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ