Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος και έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο και δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «θράσος», «συκοφαντία» και «λασπολογία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τονίζει, δυστυχώς για τη Δημοκρατία μας, δεν έχουν προηγούμενο.

«Μετά από δύο χρόνια, κατέθεσαν ένα πόρισμα, στο οποίο αναφέρουν ότι πρέπει να ελεγχθώ περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη για δήθεν ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για διάφορα πλημμελήματα. Δεν θα μπω στην πολιτική ουσία ότι από μόνο του όλο αυτό είναι γελοίο. Θα μπω, όμως, στη νομική ουσία. Πρώτον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015. Δεύτερον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής τους θητείας. Αυτά είναι αποκλειστικά ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης» δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης δια του εισαγγελέως κυρίου Δραγάτση και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον του.

«Εάν ο κύριος Εισαγγελέας είχε οποιαδήποτε ένδειξη, θα μπορούσε να με καλέσει να δώσω εξηγήσεις και να μου ασκήσει δίωξη, καθώς και το διάστημα πέραν της υπουργικής μου θητείας δεν καλύπτομαι φυσικά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών του άρθρου 86. ‘Αρα, η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ηθικής αυτουργίας δικής μου σε οποιουδήποτε είδους αδίκημα, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, είτε σε βαθμό κακουργήματος. Κατά συνέπεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν και όλα αυτά τα γνωρίζουν, αναγκάζονται να γράψουν ψέματα στο πόρισμά τους, μόνο και μόνο για να με συκοφαντήσουν για πολιτικούς σκοπούς» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως για αυτό και έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα. «Στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων» καταλήγει στην δήλωσή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ