Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων – Κατέρρευσε η οροφή (LIVE Εικόνα)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων – Κατέρρευσε η οροφή (LIVE Εικόνα)

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων. Οι φλόγες κατακαίνε την οροφή της διάσημης εκκλησίας και ξεπετιούνται γύρω από τον τρούλο και τα δύο κωδωνοστάσια, ενώ οι τουρίστες και οι ντόπιοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη ενώ εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.

Πληροφορίες στα γαλλικά μέσα κάνουν λόγο για κατάρρευση της οροφής και του κωδωνοστασίου του ιστορικού ναού.

Εξαιτίας της φοβερής πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ακύρωσε προγραμματισμένο διάγγελμα, προκειμένου να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η τεράστια πυρκαγιά ίσως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι France 2, η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί – στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας – άρχισε να χτίζεται το 1163 και αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στον Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης ενώ, με κέντρο δράσης την εκκλησία, ο Βικτόρ Ουγκώ έγραψε το κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ