Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στον ανακριτή ο 63χρονος για τα sms σε βουλευτή να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ανακριτή ο 63χρονος για τα sms σε βουλευτή να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής, είναι πλέον ο 63χρονος που κατηγορείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα σε βουλευτές  να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων όπου ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη. Ο ίδιος, που φέρεται να παρότρυνε και τρίτα πρόσωπα στην αποστολή sms, οδηγήθηκε στη συνέχεια ενώπιον τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη.

Πάντως, ο κατηγορούμενος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους φαίνεται να αποδέχθηκε την αξιόποινη πράξη, καθώς όπως είπε, απέστειλε σχετικό μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Με τρέχουν γιατί έστειλα μνμ στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων για την υπόθεση. Να σημειωθεί ωστόσο ότι σήμερα ο 63χρονος δεν συνοδεύθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, οπότε παραμένει άγνωστη η υπερασπιστική του γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε με εντολή τη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους . Στόχος της έρευνα είναι να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ