Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Στο σφυρί ο «πύργος» του Φώτη Μπόμπολα στο Π. Ψυχικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο σφυρί ο «πύργος» του Φώτη Μπόμπολα στο Π. Ψυχικό

Ένα ακόμη «οχυρό», ο αποκαλούμενος «πύργος» του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό, βγαίνει στο σφυρί για χρέη ύψους 500.000 ευρώ.

Σε λίγους μήνες -συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019- η διατηρητέα, λιθόκτιστη βίλα – σήμα κατατεθέν της αλλοτινής παντοδύναμης οικογένειας Μπόμπολα αναμένεται να αποτελέσει «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε υποψήφιους αγοραστές που θα κληθούν να καταβάλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα για να την αποκτήσουν.

Ο πλειστηριασμός της πολυτελούς μεζονέτας αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα eauction και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιοριστεί στα  4.200.000 ευρώ. Το εντυπωσιακό παλάτι του Ψυχικού που εκτείνεται σε 800 τετραγωνικά μέτρα είναι χτισμένο σε ένα κατάφυτο οικόπεδο 1.200 τετραγωνικών. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα στο κυρίως οίκημα. Το 2000, ολόκληρο το κτίριο με την αρχοντική ομορφιά κηρύχθηκε διατηρητέο και όσοι έχουν περάσει τις πύλες του χαρακτηρίζουν την κτισμένη με πέτρα κατοικία ως «πύργο». Η μεζονέτα διαθέτει υπόγειο και ημιυπόγειο, ενώ η πισίνα της οικογένειας Μπόμπολα εκτείνεται σε 57 τετραγωνικά μέτρα.

Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα

Αν τα μέλη της εκδοτικής οικογένειας δεν κατορθώσουν να τον αποτρέψουν, ο πλειστηριασμός της ιστορικής κατοικίας θα είναι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα που θα προστεθεί στη λίστα με τις απώλειες τις οποίες μετρά τα τελευταία χρόνια. Στις 26 Ιουλίου του 2017, ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Πήγασος» για χρέη 160 εκατομμυρίων ευρώ, με την εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα να περνά πλέον στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για τον εκδοτικό όμιλο είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας είχε παραδώσει από τις αρχές του 2000 τον έλεγχό του στο μεγαλύτερο γιο του, Φώτη. Τα διαχειριστικά λάθη, οι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε πατέρα και γιο και τα χρόνια της κρίσης οδήγησαν σε δυσβάσταχτες δανειακές υποχρεώσεις, που ήταν πια αδύνατον να αποπληρωθούν, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή του τέλους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ