Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τα «ειδικά» κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα «ειδικά» κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.

Όταν το 2002 άρχισαν οι συλλήψεις των μελών της 17Ν, κατασκευάστηκαν σε χρόνο «ρεκόρ» για τα ελληνικά δεδομένα τα ειδικά κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού προς «φιλοξενία» των τρομοκρατών.

Τότε δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ για τη διαμόρφωση τους καθώς και για τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ελέγχου που τοποθετήθηκαν στις εισόδους του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Στην πορεία πολλά άλλαξαν…

Οι περισσότεροι καταδικασμένοι για τις πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης αποφυλακίστηκαν τα επόμενα χρόνια καθώς εξέτισαν την ποινή τους. Οι ισοβίτες που απέμειναν «σκορπίστηκαν» σιγά-σιγά σε άλλους χώρους. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είναι πλέον στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού, ο Σάββας Ξηρός στο Νοσοκομείο, ο αδελφός του Χριστόδουλος στη Χαλκίδα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις ανοιχτές φυλακές Βόλου ενώ οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Ηρακλής Κωστάρης φτιάχνουν… ψωμάκια στους φούρνους που βρίσκονται δίπλα από τον Κορυδαλλό.

Όσο για τα ειδικά κελιά; Από τότε που τα εγκατέλειψαν οι «17Νοεμβρίτες» έπεσαν σε… αχρηστία και χρησιμοποιούνται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όταν πρόκειται για κρατούμενους που για λόγους δικής τους ασφαλείας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό της φυλακής.

Όπως ήταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας και τώρα ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ