Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Την αποφυλάκιση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε γιατί προσκόμισε πλαστό απολυτήριο ζητούν σωματεία εργαζομένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την αποφυλάκιση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε γιατί προσκόμισε πλαστό απολυτήριο ζητούν σωματεία εργαζομένων

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση της καταδίκης καθαρίστριας, 53 ετών, σε κάθειρξη δέκα ετών, καθώς για τον διορισμό της είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. Η γυναίκα κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, εκτίοντας την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η δικαστική απόφαση αφορούσε το γεγονός ότι η 53χρόνη παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, όταν διορίστηκε το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Για το ζήτημα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα της Μαγνησίας, «Ταχυδρόμος», το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και την αναίρεση της ποινής της. Το Σωματείο καλεί την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη «να επιδείξουν μια αντανακλαστική κίνηση των – απονεκρωμένων απ’ ό,τι φαίνεται – αισθητηρίων κατανόησης της κοινωνίας που ζούμε». Επιπλέον, αναφέρει διάφορες πτυχές από τη ζωή της 53χρονής, όπως το γεγονός ότι ο σύζυγος της έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Σε αντίστοιχη έκκληση υπέρ της αποφυλάκισης της γυναίκας προέβη και το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, το οποίο σε ανακοίνωση του, όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα, τονίζει ότι η Δικαιοσύνη «εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της σε μια φτωχή εργαζόμενη και καταδίκασε μία γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένεια της σε δέκα χρόνια φυλακή».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε το γεγονός με μία ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας για την ελληνική Δικαιοσύνη ότι είναι «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ