Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το 65,3% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το 65,3% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν

Η πλειοψηφία των Ρώσων, σε ποσοστό 65,3%, εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Ωστόσο, αν η πλειοψηφία εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβέντεφ, το έργο του οποίου εγκρίνει το 38%, ενώ το έργο της ρωσικής κυβέρνησης εγκρίνει το 41% , εν αντιθέσει με το 47,1% που δεν εγκρίνει το έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Στο ερώτημα σε ποιον θα έδειχναν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων της χώρας, οι Ρώσοι δείχνουν να εμπιστεύονται τον Πούτιν σε ποσοστό 33,4%, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε ποσοστό 14,7% και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ποσοστό 11,7%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν αυτή την Κυριακή, το 34,8% θα ψήφιζε το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», το 16,5% το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 11,3% το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας και το 6,6% το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 11-17 Μαρτίου σε δείγμα 1.600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ