Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τράμπ: Αν δεν κλείσετε τα σύνορα, δεν “ξανανοίγω” το κράτος!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τράμπ: Αν δεν κλείσετε τα σύνορα, δεν “ξανανοίγω” το κράτος!

Μετά τις χριστουγεννιάτικες ευχές που έστειλε μέσω βίντεο στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό ο πρόεδρος Τραμπ επανήλθε στο θέμα της μερικής αναστολής λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και έξι ημέρες, τονίζοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί μέχρις ότου η Γερουσία ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Δεν μπορώ να σας πω πότε θα “ξανανοίξει” η κυβέρνηση» δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους στρατιώτες. «Μπορώ να σας πω ότι δεν θα “ξανανοίξει” μέχρι να έχουμε έναν τοίχο, έναν φράκτη, πείτε το όπως θέλετε. Θα το ονομάσω όπως θέλουν, αλλά το ίδιο κάνει. Είναι ένα φράγμα για τους ανθρώπους που συρρέουν στη χώρα, για τα ναρκωτικά» τόνισε, προσθέτοντας:

«Αν δεν το έχουμε αυτό (το τείχος), δεν “ξανανοίγουμε”»! Η χρηματοδότηση των υπηρεσιών εννέα υπουργείων, μεταξύ των οποίων των Εξωτερικών, της Εσωτερικής Ασφάλειας, των Μεταφορών, της Γεωργίας και της Δικαιοσύνης, έληξε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής.

Οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών της Γερουσίας αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα, καθώς είχαν διακοπεί εν όψει των Χριστουγέννων. Χωρίς συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένεται να παραταθεί έως το νέο έτος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ