Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαμ Κλακ, παραγωγός του BBC, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να κραυγάζει «Αλλάχ» πριν διαπράξει την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης, ο οποίος εξουδετερώθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς, είπε μετά την επίθεση πως «όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, θα συνεχίζουν να γίνονται αυτά».

Η διεύθυνση της βρετανικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για τις συγκοινωνίες (BTP) ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, και μία γυναίκα, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες μετά τους τραυματισμούς τους.

Η BTP διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι ειδοποιήθηκε στις 20:52 (22:52 ώρα Ελλάδας) για την επίθεση στον σταθμό.

Μετά τη σύλληψη του δράστη, μέλη της BTP και άλλων τμημάτων της αστυνομίας του Μάντσεστερ παρέμειναν στον σταθμό, όπως και στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ