Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας ο δήμαρχος του Σικάγο για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να καταβάλλονται… οι συντάξεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας ο δήμαρχος του Σικάγο για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να καταβάλλονται… οι συντάξεις

Κοινωνική πολιτική μέσω  της… μαριχουάνας «οραματίζεται» ως τη μόνη λύση ο δήμαρχος του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ραμ Εμάνουελ ,για να γεμίσουν τα ταμεία και να παίρνουν τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι.

Ο κ. Εμάνουελ, ο οποίος εγκαταλείπει το δημοτικό θώκο τον Μάιο και έχει αποφασίσει, όπως δηλώνει να μην επανεκλεγεί για τρίτη θητεία, προτείνει τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης της μαριχουάνας ως μέσου για την άντληση πόρων, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα που υπάρχουν στα Ταμεία για την καταβολή των συντάξεων.

Σε ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος του Σικάγο παρουσίασε το σχέδιο του για την οικονομική ανάκαμψη της πόλης, το οποίο, όπως είπε, είναι «βασισμένο σε προοδευτικές αρχές» και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός καζίνο και τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Χωρίς να δώσει και πολλές λεπτομέρειες για το «όραμά» του, είπε η ελεύθερη κατανάλωση της μαριχουάνας θα απέφερε πόρους  που θα μπορούσαν εν μέρει να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των υποχρεώσεων που σχετίζονται με τις συντάξεις.

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα χρειαστούν επιπλέον 1.000 εκατομμύρια δολάρια για την εξισορρόπηση του ελλείμματος των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ