Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φόβοι οτι ο Κινέζος αρχηγός της Ιντερπόλ δεν είναι ζωντανός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φόβοι οτι ο Κινέζος αρχηγός της Ιντερπόλ δεν είναι ζωντανός

«Λέω στα παιδιά μας πως ο μπαμπάς λείπει σε ένα μακρύ επιχειρηματικό ταξίδι», δήλωνε χθες εμφανώς συγκινημένη στο BBC, η Γκρέις Μενγκ, η σύζυγος του πρώην αρχηγού της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι, εκφράζοντας τους φόβους της για το γεγονός πως η ζωή του άντρα της που κρατείται στην Κίνα, κινδυνεύει.

Τόσο η ίδια όσο βέβαια και τα παιδιά τους, έχουν να λάβουν νέα του Χονγκγουέι από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν ο τελευταίος μετέβη από την Γαλλία στην Κίνα όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά. «Νομίζω ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μενγκ, τονίζοντας για το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας πως πρόκειται για ανθρώπους «σκληρούς και βρώμικους». «Μπορούν να κάνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένα όριο για αυτούς. Κι αυτό ισχύει για όλους στην Κίνα σήμερα», πρόσθεσε.

Η Γκρέις Μενγκ – της οποίας η πρωτοβουλία να μιλήσει ανοικτά για μια τέτοια υπόθεση θεωρείται ασυνήθιστη, γιατί σε περιπτώσεις ανάλογες οι συγγενείς αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας – ήταν εκείνη που ενημέρωσε τις γαλλικές Αρχές για την εξαφάνιση του συζύγου της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ