Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Χονγκ Κονγκ: Σε φυλακές ενηλίκων η Ειρήνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χονγκ Κονγκ: Σε φυλακές ενηλίκων η Ειρήνη

Σε φυλακές ενηλίκων αναμένεται να μεταχθεί το επόμενο διάστημα η Ειρήνη, η κοπέλα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η κατηγορούμενη που για περισσότερο από έναν χρόνο παραμένει κρατούμενη, πρόκειται να φύγει από τη φυλακή μετεφήβων όπου βρίσκεται, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 22 Ιανουαρίου, συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, είχε χαρακτηρίσει τις φυλακές ενηλίκων «πολύ πιο δύσκολες». Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είχε αναφέρει ότι «είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που κάνει στο Χονγκ Κονγκ», αφού κρατείται εδώ και 14 μήνες. Όπως πρόσθεσε δε, η κοπέλα επικοινώνησε με τον δικηγόρο της, δηλώνοντας ότι φοβάται.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η δίκη για τη νεαρή Ειρήνη, η οποία έχει προσδιοριστεί για την 7η Μαρτίου ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της Κίνας. Η ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το enikos.gr, θα κρατήσει επτά ημέρες, ενώπιον επτά ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν αν η Ειρήνη είναι αθώα ή όχι. «Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση», εξηγεί ο Σάκης Κεχαγιόγλου και προσθέτει: «Ελπίζω τον Μάρτιο να έχουμε καλά νέα. Είμαι πεπεισμένος για την αθωότητά της».

Η 20χρονη συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καθώς στις αποσκευές της εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης 2,6 κιλών αξίας περίπου 300.000 ευρώ. Από τότε παραμένει κρατούμενη, αντιμέτωπη με κατηγορίες που επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Η ίδια υποστηρίζει ότι υπήρξε θύμα σε αυτή την υπόθεση: «Με εκμεταλλεύτηκαν, δεν γνώριζα για τα ναρκωτικά» έχει υποστηρίξει, κατονομάζοντας εκείνους που η ίδια θεωρεί ότι τη μετέτρεψαν σε «βαποράκι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ