Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η απολογία του Ιω. Άγγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η απολογία του Ιω. Άγγου

Με την απολογία του Ιω. Άγγου, μέλους της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, ξεκίνησαν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε μιλήσει με το συγκατηγορούμενό του Ιω. Καλατζόπουλο, λέγοντάς του πως άτομα τον παρενοχλούσαν στην καφετέρια Κοράλλι, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι είχε τηλεφωνικές επαφές με σειρά κατηγορουμένων πριν τη δολοφονία Φύσσα οι οποίες όμως, όπως είπε αφορούν άσχετα θέματα. «Του είπα ότι φεύγουμε γιατί μας ενοχλούν. Αυτό μόνο», επεσήμανε για τη συνομιλία του με τον Καλατζόγλου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος βρέθηκε στην καφετέρια μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Λ. Τσαλίκη, για να δουν αγώνα ποδοσφαίρου.

«Φορούσα μπλούζα με ένα πιτ μπούλ το οποίο έχει συνδυαστεί με τη Χρυσή Αυγή. Την έβγαλα και τη γύρισα ανάποδα για να μην υπάρξει σύγχυση» εξήγησε και πρόσθεσε: «κάποια άτομα, δεν τα ήξερα, άρχισαν να μας ενοχλούν. Μας φώναζαν: «Θα σας χαράξω με τα κονσερβοκούτια σας», «το Κερατσίνι είναι δικό μας», «φασίστες το Κερατσίνι δεν χωράει». Τα έλεγαν για να τα ακούσω. Απλώς τους κοίταξα και συνέχισα να βλέπω τον αγώνα. Δεν είπα ούτε κουβέντα».

Όπως υποστήριξε, βγήκε ξανά στις 12 παρά, όταν άκουσε φασαρία και ουρλιαχτά. «Κατέβηκα κάτω με τις πιτζάμες να δω τι γίνεται. Πήγα στη γωνία αλλά δεν είδα καμία κίνηση. Μόνο αστυνομικούς είδα. Μίλησα με έναν και είπε ότι μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά. (…) Ήθελα να μάθω τι έγινε και πήρα τον Πατέλη. Μου είπε «δεν ξέρω Γιάννη. Θα σε πάρω εγώ μετά». Μου το έκλεισε και δεν ξαναπήρε πίσω» είπε.

Η απολογία συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ