Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ωρα μηδέν για το ζεύγος Παπαντωνίου- Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ωρα μηδέν για το ζεύγος Παπαντωνίου- Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να αποφανθούν η ανακρίτρια και η εισαγγελέας για την τύχη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Πριν από λίγο και μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η κυρία Κουράκου κινήθηκε στη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους δικούς της και του συζύγου της.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση των ανακριτών διαφθοράς και της εισαγγελέως για την ποινική μεταχείριση του ζεύγους Παπαντωνίου.

Προηγουμένως το dikastiko.gr ανέφερε: 

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς βρίσκεται πλέον η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου. Όταν ολοκληρωθούν και οι δύο απολογίες ανακριτές και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική τύχη των κατηγορουμένων.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν κληθεί να απολογηθούν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός ως «δώρο»για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό εξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Χθες ο πρώην υπουργός βρισκόταν ενώπιον των ανακριτών επί 12 σχεδόν ώρες, δεχόμενος βροχή ερωτήσεων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Το πρώτο σκέλος της απολογίας του αναλώθηκε στις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε ενώ στη συνέχεια άρχισε να δέχεται ερωτήσεις για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται  κατηγορηματικά την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι ” μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό”.

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο ” των διωκτών του” το οποίο , όπως ισχυρίζεται του ανάγκασε “να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο”  συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές διαφθοράς :

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ