Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το dikastiko.gr άνοιξε τα μάτια και σε μας και στους φυσικούς μας δικαστές για τα TOR-Μ1.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άκης Τσοχατζόπουλος: Το dikastiko.gr άνοιξε τα μάτια και σε μας και στους φυσικούς μας δικαστές για τα TOR-Μ1.

Την αποκάλυψη του dikastiko.gr για την υπόθεση των ρωσικών πυραύλων ΤΟR-M1, σχολιάζει με δήλωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία έσπασαν τα ισόβια στην ποινή του Γιάννη Σμπώκου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε και αυτός για την υπόθεση αυτή, φέρεται από κοινού με τον Γιάννη Σμπώκο να προχώρησε στη νομιμοποίηση του παράνομου χρήματος που δόθηκε για να προχωρήσει η σύμβαση στην ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ. Σύμφωνα όμως με τις αποκαλύψεις του dikastiko.gr:

-Η κατάθεση ενός σημαντικού μάρτυρα κι ένα έγγραφο που έφτασε μεσούσης της διαδικασίας, δείχνουν άλλα πράγματα, όπως λένε οι συνήγοροι.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι:

-Τα 17 εμβάσματα που εστάλησαν από την ρωσική πλευρά από τον Ιούνιο του 1999 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2001 στους ελβετικούς λογαριασμούς της εταιρίας Pengel Enterprises Ltd, συμφερόντων δυο επιχειρηματιών, όπως αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα και αποτελούν τη βάση της κατηγορίας, δεν αφορούν την ελληνική επίμαχη σύμβαση για τους ρωσικούς πυραύλους TOR-M1.

-Ο Ρώσος δικηγόρος και πρώην Εισαγγελέας Μόσχας, Ακίμοβ Στάνισλαβ, επιβεβαίωσε από τις  31.01.2018, ενώπιον Συμβολαιογράφου, ότι τα εμβάσματα δόθηκαν από την ΑΝΤΕΥ στο πλαίσιο άλλης σύμβασης και όχι για τα Tor-M1.

Άκης: Μας άνοιξαν τα μάτια

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός:

«Επί έξι χρόνια, προσπαθώ μάταια, να πείσω την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι δεν δωροδοκήθηκα. Έπρεπε να περιμένω μέχρι χθες, οπότε ανακοινώθηκε επίσημα, ότι ο πρώην Εισαγγελέας Μόσχας, κ. Ακίμοβ Στάνισλαβ, τόσο στην από 31.1.2018, ενώπιον Συμβολαιογράφου κατάθεσή του, όσο και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, επιβεβαίωσε ότι «…τα 17 εμβάσματα που εστάλησαν από τη ρωσική πλευρά από τον Ιούνιο του 1999 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2000 στους ελβετικούς λογαριασμούς της εταιρείας Pengel Enterprises Ltd, δεν αφορούν την επίμαχη σύμβαση για τους ρωσικούς πυραύλους TOR M1». Τα παραπάνω ευρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του dikastiko.gr.

Η εξέλιξη αυτή, όχι μόνο αποδεικνύει το αβάσιμο της τότε κατηγορίας με βάση την οποία καταδικάστηκα, αλλά ανατρέπει και το σκηνικό που στήθηκε την εποχή εκείνη, το οποίο οδήγησε στην ποινική μου δίωξη και στον πολιτικό μου αφανισμό.

Είναι στοιχεία ατράνταχτα, τα οποία προϋπήρχαν, αλλά αγνοήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος και τα οποία, όμως, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις.

Ευχαριστούμε θερμά, το dikastiko.gr που τα ανέδειξε και έτσι λάβαμε γνώση τους, τόσο εμείς, όσο και οι φυσικοί μας Δικαστές.

Αθήνα 12/12/2018

Άκης Τσοχατζόπουλος»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ