Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άνοιξε… σουσάμι (μετά από 4 δεκαετίες)! – Τουρίστας «ξεκλειδώνει» απαραβίαστο χρηματοκιβώτιο-αντίκα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άνοιξε… σουσάμι (μετά από 4 δεκαετίες)! – Τουρίστας «ξεκλειδώνει» απαραβίαστο χρηματοκιβώτιο-αντίκα

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κάθε λογής «ειδικοί», αλλά και χιλιάδες τουρίστες, είχαν επιχειρήσει, με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο, να ανοίξουν ένα παλαιό χρηματοκιβώτιο που φιλοξενείται στο μουσείο Vermilion Heritage, στην επαρχία Βερμίλιον του Καναδά. Κανένας, όμως, δεν τα είχε καταφέρει, ώσπου ένας επισκέπτης το άνοιξε με την πρώτη!

Το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο αγοράστηκε το 1907 από το ξενοδοχείο Brunswick Hotel που βρίσκεται στο Βερμίλιον και την τελευταία φορά που το άνοιξε κάποιος, ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Όμως, όταν κάποια στιγμή αυτό δωρίστηκε στο μουσείο της περιοχής, ο κωδικός που άνοιγε την πόρτα του ξεχάστηκε.

Μαντικές ικανότητες!

Στα χρόνια που ακολούθησαν, όσοι και αν το προσπάθησαν, δοκιμάζοντας κάθε πιθανό συνδυασμό, δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Μέχρι την ημέρα, δηλαδή, όπου επισκέφτηκε το μουσείο με την οικογένειά του ο Στίβεν Μιλς από το Φορτ ΜακΜάρεϊ της Αλμπέρτα.

Όταν, σύμφωνα με το BBC, ο Μιλς πληροφορήθηκε ότι οι αριθμοί για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου ήταν από 0 έως 60, αποφάσισε να κάνει μια τυχερή μαντεψιά: δοκίμασε τον συνδυασμό 20-40-60 και η πόρτα άνοιξε… διάπλατα!

Τι έκρυβε στο εσωτερικό του το χρηματοκιβώτιο; Κανέναν θησαυρό, παρά μόνο κάτι παλιές αποδείξεις και μέρος του μενού του εστιατορίου του ξενοδοχείου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Με άλλα λόγια, τζάμπα ο κόπος…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ