Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έγγραφο της ΕΥΠ ότι ήταν στημένο το σχέδιο “Πυθία” για τη δολοφονία Καραμανλή; 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έγγραφο της ΕΥΠ ότι ήταν στημένο το σχέδιο “Πυθία” για τη δολοφονία Καραμανλή; 

Έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο φέρεται να αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ επιχείρηση δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» και τα «Νέα».

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Πέππα και την εισαγγελέα κ. Δημητρίου αλλά και στους προϊσταμένους του Εφετείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με την οποία τους ενημερώνει ότι η ”Πυθία” ουδέποτε υπήρξε και ήταν από την αρχή έως το τέλος, μία κατασκευασμένη υπόθεση.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο διοικητής της ΕΥΠ αναφέρει:

«Στα αρχεία της Υπηρεσίας, μετά από έρευνα εντοπίσαμε το 509/17-3-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης χαρακτηρισμένο ως Άκρως Απόρρητο- Προσωπικό (Ε.Χ). Η ΕΥΠ το παρέδωσε στις 7/3/2009 στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, και στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Το έγγραφο αυτό ως εκ του περιεχομένου του σχετίζεται άμεσα με τα υπ΄αριθμόν 53/13-1-2009 και 213/5-2-2009 Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης τα οποία έχουν δημοσιευτεί αρχικά στο τεύχος 87/16-6-2011 του περιοδικού ”ΕΠΙΚΑΙΡΑ” και κατόπιν σε πλήθος άλλων ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων ενημέρωσης και ως εκ τούτου απώλεσαν τον χαρακτηρισμό τους ως ”άκρως απόρρητα”. Λόγω της άμεσης συνάφειας των εγγράφων αυτών κρίναμε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ότι είναι απόλυτα αναγκαίος ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου και το έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε. Τα τρία προαναφερόμενα έγγραφα συνιστούν την υπόθεση ”ΠΥΘΙΑ”.

Με τη δημοσιοποίηση των δύο πρώτων εγγράφων στο περιοδικό ”ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον αγνώστων δραστών και διεξήχθη τόσο προανάκριση όσο και κύρια ανάκριση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλες τις έως τώρα έρευνες των Δικαστικών Αρχών, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την σύνταξη και υπογραφή αυτών των εγγράφων, εξεταζόμενοι ως μάρτυρες, δεν έχουν κάνει ουδεμία αναφορά στην ύπαρξη και κυρίως στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου τρίτου Ειδικού Δελτίου Ενημέρωσης προς τον τότε Πρωθυπουργό και τους άλλους αποδέκτες».

Το τρίτο έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα:

«1. Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών σας γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών. Κατόπιν τούτου εκτιμάται- από πλευράς του Ρώσου Αξιωματούχου ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας μας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».

2.Επισημαίνεται ωστόσο ότι η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση.

Εάν στις καταθέσεις του γινόταν οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό, αυτομάτως το περιεχόμενο των δύο προηγούμενων εγγράφων θα ακυρωνόταν. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού και σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και για τις δικές σας ενέργειες.

Ως κρατικός λειτουργός είχα την υποχρέωση να θέσω υπόψη σας τα στοιχεία αυτά διότι κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ότι είναι αληθές».

Η συγκυρία 

Η αποκάλυψη του εγγράφου έρχεται τη στιγμή που αύριο Παρασκευή ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή παρά το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια ενημερώθηκε ότι η υπόθεση αυτή πολύ απλά δεν υπήρξε.

Κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, πως ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή όπου κι αν πήγαινε και πως οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

Το ενημερωτικό δελτίο 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν 13 Ιανουαρίου 2009 όταν ξεκίνησε η υπόθεση “Πυθία” με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης 53 που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Παραλήπτης ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από την Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη.  Εδώ, κάπου εμπλέκουν τον αγωγό South Stream που θα μετέφερε ρωσικό αέριο προς την Ελλάδα.

Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ στέλνει νέο δελτίο ενημέρωσης και σε αυτό αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για 19 πράκτορες της Ρωσίας οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις αρχές Απριλίου 2008 τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή με οχήματα με πλαστές πινακίδες. Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται είναι απίστευτες όπως και το γεγονός ότι οι Ρώσοι πράκτορες μιλούσαν μεταξύ τους ελληνικά.

Αναφέρεται και σε μια “εμπλοκή” στη Νέα Μάκρη διάρκειας 30 δευτερολέπτων με τους δράστες να διαφεύγουν με μηχανή και να αφήνουν πίσω τους έναν “σκασμό” από στοιχεία τα οποία όμως όλα μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ