Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη βόμβας έξω από τον ΣΚΑΪ – Τεράστιες οι ζημιές (video) – Τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας έξω από τον ΣΚΑΪ – Τεράστιες οι ζημιές (video) – Τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 2.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι στο Νέο Φάληρο. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο – κυρίως σπασμένα τζάμια – πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο – πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Σκάι, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πίσω από την έκρηξη να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Να πούμε ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα από το 2013 κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο \

Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος. Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ. Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους».

Οι δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και κομμάτων

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα την ειλικρινή του συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους του σταθμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Τόνισε δε ότι «δυστυχώς εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση από μια μολότοφ σε ένα καλάσνικοφ δεν είναι μεγάλη. Αυτή η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης μέχρι και ένα απαράδεκτο τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά κριτήρια μεταξύ καλής και κακής βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικόσταθμό ΣΚΑΪ.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ εκφράζει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Το Ποτάμι τονίζει ότι η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και προσθέτει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ