Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ένταση και βίαιη προσαγωγή στη δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένταση και βίαιη προσαγωγή στη δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της συμμορίας που απήγαγε τον αδικοχαμένο 26χρονο, Πέτρος Μιχαλεάκος, επικαλέστηκε ασθένεια για να μην απολογηθεί!

Η ενέργεια του 76χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια σε πρώτο βαθμό,  προκάλεσε την οργή της μητέρας και των συγγενών του αδικοχαμένου Μάριου, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί έξω από Εφετείο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, είναι εξοργισμένοι καθώς ήλπιζαν πως έστω και την ύστατη στιγμή ο κατηγορούμενος θα μετάνιωνε και θα αποκάλυπτε πού βρίσκεται θαμμένη η σορός του άτυχου οπτομέτρη, προκειμένου να γίνει μία σωστή κηδεία.

Dεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω ασθένειας

Η ένταση άρχισε να εξαπλώνεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης προσκομίστηκε στο δικαστήριο ένα χαρτί, σύμφωνα με το οποίο ο επί χρόνια «φίλος» της οικογένειας του άτυχου Μάριου, δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω ασθένειας. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της προέδρου της έδρας, η οποία έκανε λόγο λόγο για προσχηματική δικαιολογία εκ μέρους του 76χρονου, προκειμένου να μην απολογηθεί.

Έτσι, διέταξε την βίαιη προσαγωγή του κατηγορουμένου, ο οποίος πράγματι εμφανίστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αλλά δήλωσε απλώς πως δεν είναι σε θέση να απολογηθεί. Όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, εξετάστηκε από γιατρούς που βεβαίωσαν πως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε θέση να καταθέσει όσα γνωρίζει για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου. Μάλιστα, πρόσθεσε πως… τρέμουν τα χέρια του και έχει πάρει χάπια! Ύστερα από αυτό, η δίκη συνεχίστηκε με τις απολογίες των άλλων δύο συγκατηγορούμενών του, που κάθονται στο εδώλιο για την απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

«Είμαστε όλοι εξοργισμένοι γιατί δεν σέβεται τίποτα (ενν. ο κατηγορούμενος). Παίζει με τον πόνο μας, ειδικά της Βαρβάρας που ζούσε μόνο γι΄ αυτό το παιδί. Άλλες φορές ερχόταν κουστουμαρισμένος και τώρα τρέμει! Ας τον κρίνει ο Θεός!», δήλωσε μεταξύ άλλων η θεία του άτυχου Μάριου, Στέλλα Μαρμαρινού, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ