Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Τέλος η ανοχή στους «γνωστούς – αγνώστους»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Τέλος η ανοχή στους «γνωστούς – αγνώστους»

Τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών του Ηρακλείου Κρήτης, προκάλεσε ο τραυματισμός στο κεφάλι ενός 30χρονου συναδέλφου τους της Άμεσης Δράσης από ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών τα ξημερώματα της Κυριακής, και μάλιστα την στιγμή που προσπαθούσε να απομακρύνει έναν νεαρό, ο οποίος είχε καταρρεύσει στο οδόστρωμα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, ζητούν να πάρει τέλος η ανοχή στους «γνωστούς – αγνώστους» όπως τους αποκαλούν, οι οποίοι έστειλαν για ράμματα στο κεφάλι τον άτυχο αστυφύλακα. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου «φωτογραφίζει» ως ορμητήριο των κουκουλοφόρων τον “Ευαγγελισμό”, ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο που τελεί υπό κατάληψη.

“Η πολιτεία το ανέχεται και σφυρίζει αδιάφορα”

«Για χρόνια όμως η πολιτεία το ανέχεται και σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας πολίτες και αστυνομικούς έρμαια στις ορέξεις παρανόμων που παρασιτούν σε βάρος της κοινωνίας μας»,  αναφέρουν οι συνδικαλιστές που συμπληρώνουν: «Αφήστε μας επιτέλους να κάνουμε την δουλειά μας απαλλαγμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες, παρέχοντάς μας τα απαραίτητα εφόδια».

Η επίθεση έγινε όταν το «100» δέχθηκε κλήση για έναν νεαρό που κείτονταν στη μέση κεντρικού δρόμου. Φτάνοντας, οι αστυνομικοί περικυκλώθηκαν από τους κουκουλοφόρους που άρχισαν να τους πετροβολούν. Τότε ήταν που ένας από αυτούς χτυπήθηκε στο κεφάλι και μετά βίας ένας συνάδελφός του κατάφερε να τον απομακρύνει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό, η Ασφάλεια Ηρακλείου σχημάτισε δικογραφία κατ’ αγνώστων, αλλά αναμένεται να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις φθορές στο περιπολικό από τις πέτρες που εκτόξευσαν οι μπαχαλάκηδες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ