Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: “Αποδομείται το κράτος δικαίου”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Διοικητικών Δικαστών: “Αποδομείται το κράτος δικαίου”

Κυβερνητική πολιτική που θα αμβλύνει τις διαφορές που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, ενώ καταγγέλλει ότι οι αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί, παρά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων από τα ανώτατα δικαστήρια.

Όπως σημειώνουν σε ψήφισμά τους οι διοικητικοί δικαστές, αυτό έχει ως συνέπεια «την κατάργηση της δικαστικής λειτουργίας και την αποδόμηση του κράτους δικαίου, καθώς και την αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων στα διοικητικά δικαστήρια υποθέσεων, η εκδίκαση των οποίων καθίσταται σχεδόν αδύνατη σε χρόνο επίκαιρο».

Χρηματοδότηση

Την ίδια ώρα ζητούν τον εκσυγχρονισμό της διοικητικής Δικαιοσύνης με την αύξηση της χρηματοδότησης, την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του χρονίζοντος κτιριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων.

Μάλιστα, διαπιστώνουν «τη διαχρονική αδράνεια της Πολιτείας», αλλά και «την ασχεδίαστη τακτική της κυβέρνησης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοικητική Δικαιοσύνη, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε ένα περιβάλλον συνεχών αυξανόμενων διοικητικών διαφορών που γεννώνται από την απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους και την οικονομική καχεξία που χαρακτηρίζει την εποχή της κρίσης».

Σύμφωνα με τους διοικητικούς δικαστές, οι ίδιοι καλούνται να αντέξουν τις πανταχόθεν πιέσεις και να επιλύσουν τα προβλήματα που η ίδια η πολιτική μεταφέρει στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ