Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συναγερμός για παραπλανητικά e-mails με αποστολέα την… ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συναγερμός για παραπλανητικά e-mails με αποστολέα την… ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από ένα κύμα μαζικών αποστολών παραπλανητικών e -mail, ο αποστολέας των οποίων εμφανίζεται να είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση σχηματίζουν δικογραφία κατά αγνώστων, ενώ αναζητούν στοιχεία για τους θιασώτες αυτής της απόπειρας απάτης.

Τα παραπλανητικά e- mail των «μαϊμού» συναδέλφων τους ήρθαν σε γνώση των αστυνομικών έπειτα από καταγγελίες πολιτών που παρατήρησαν το κακογραμμένο περιεχόμενο του μηνύματος. Σύμφωνα με την προειδοποιητική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στα μηνύματα ως διεύθυνση αποστολής εμφανιζόταν το [email protected] και το κείμενο που φαίνεται ότι έχει συνταχθεί με αυτόματη μετάφραση «ενημερώνει» τους παραλήπτες για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών τους στο e-banking.

Ο αποστολέας που «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε υπαρκτή αστυνομική Υπηρεσία, ωστόσο ο αριθμός fax φαίνεται να ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει αναλάβει τις έρευνες εφιστά την προσοχή σε όσους διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα social media ή λάβουν e-mail, για μην εξαπατηθούν. Επίσης όσοι λάβουν τέτοια μηνύματα να μην δώσουν σε καμία περίπτωση προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσης στοιχεία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ