Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Αυτοί χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΑΑΔΕ: Αυτοί χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας

Τα ονόματα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου έβγαλε στη φόρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για 2 λίστες που περιλαμβάνουν ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και του ΕΦΚΑ με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι οι οφειλέτες είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Στην πρώτη θέση της λίστας των επιχειρήσεων βρίσκεται για άλλη μια φορά η πτωχευμένη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολική οφειλή 10,46 δισ. ευρω και ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές πάνω από 3 δισ. ευρω.

Συγκεκριμένα, δημοσιοποιούνται ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

  • Τα ονόματα των οφειλετών – φυσικών προσώπων ΕΔΩ
  • Τα ονόματα των οφειλετών – νομικών προσώπων ΕΔΩ

Πηγή: aftidioikisi.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ