Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τα αντισταθμιστικά των Σινούκ – Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τα αντισταθμιστικά των Σινούκ – Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση

«Τίτλοι τέλους» στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook έβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απαλλάσσοντας όλους τους κατηγορούμενους.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που δεν «είδε» ενδείξεις ενοχής, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή των κατηγορούμενων για τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, κατά περίσταση. Αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντώνης Κάντας.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν.Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση  ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ