Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ακτιβιστές θέλουν να σώσουν τα 4.000.000 αρουραίων που έχουν “πνίξει” το Παρίσι!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακτιβιστές θέλουν να σώσουν τα 4.000.000 αρουραίων που έχουν “πνίξει” το Παρίσι!

«Εχουν τρελαθεί τελείως;» Αυτό δεν είναι παρά το εύλογο ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει κάποιος ακούγοντας την είδηση ότι ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων στη Γαλλία έχει διοργανώσει ολόκληρη… εκστρατεία κατά της «σφαγής» των αρουραίων στο Παρίσι, τη στιγμή μάλιστα που οι τοπικές υγειονομικές Αρχές δίνουν ολόκληρη μάχη για να απαλλαγεί η πόλη του φωτός από τα τρωκτικά!

Την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών έχει αρχίσει η οργάνωση Paris Animaux Zoopolis, η οποία στοχεύει να υπερασπιστεί όλα τα ζώα, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις που έχουν οι άνθρωποι. Στους σταθμούς του παρισινού μέτρο, δε, τα μέλη της έχουν κολλήσει χιλιάδες αφίσες που δείχνουν… χαριτωμένους αρουραίους υπό τον τίτλο «ευαίσθητα όντα».

Η οργάνωση καλεί τις Αρχές του Παρισιού να απέχουν από την εντεινόμενη μάχη κατά των αρουραίων, για την οποία η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό λέει ότι αποσκοπεί στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

«Δεν πρέπει να θεωρούνται συνώνυμοι με τη… βρομιά»

«Οι αρουραίοι δεν πρέπει να θεωρούνται συνώνυμοι με τη βρομιά» ισχυρίζεται πάντως από την πλευρά του ο Φιλίπ Ρεν, συνιδρυτής της οργάνωσης.

Σήμερα το Παρίσι εκτιμάται ότι «φιλοξενεί» πληθυσμό περίπου 4.000.000 αρουραίων, αριθμός ο οποίος μπορεί πολύ εύκολα να ξεπεράσει τον ανθρώπινο πληθυσμό της πόλης, καθώς τα τρωκτικά πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Ως εκ τούτου, οι Αρχές δίνουν μάχη εδώ και καιρό με διάφορα μέσα για να αντιμετωπίσουν τα ποντίκια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δημοκρατία” είναι μια μάχη ιδιαίτερα δαπανηρή, καθώς τον Ιανουάριο υιοθετήθηκε σχέδιο εξολόθρευσης των αρουραίων, το οποίο κόστισε 1.700.000 ευρώ – κονδύλι μικρό, πάντως, αν σκεφτεί κανείς πως για τον ίδιο λόγο ο δήμος της Νέας Υόρκης διέθεσε κονδύλι ύψους 35.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ