Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αλήθεια ή ψέματα τα «τσιμεντωμένα» 19 εκατομμύρια σε σπίτι πρώην υπουργού; Επιμένει η “Δημοκρατία”- Επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλήθεια ή ψέματα τα «τσιμεντωμένα» 19 εκατομμύρια σε σπίτι πρώην υπουργού; Επιμένει η “Δημοκρατία”- Επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Ή πρόκειται για το θέμα της δεκαετίας, ή για τη διάψευση της δεκαετίας.

Το ρεπορτάζ  πάντως της εφημερίδας «Δημοκρατία» στο οποίο καταγράφεται επιχείρηση των αρχών ασφαλείας όπου «βρέθηκαν τσιμεντωμένα 19 εκατομμύρια ευρώ σε σπίτι πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ», προκάλεσε σάλο. Μετά από αρκετές ώρες (αρχικά με ανεπίσημο) και αργότερα με επίσημο τρόπο η αστυνομία  διέψευσε πως υπήρξε τέτοιου τύπου αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού , όπως λέει. Προφανώς λοιπόν ή πράγματι πρόκειται για λάθος πληροφόρηση ή  όλη η ουσία κρύβεται στη φράση «καμία υπηρεσία της αστυνομίας» δεν πραγματοποίησε τέτοια επιχείρηση. Να έγινε δηλαδή (αν έγινε) από άλλη δημόσια υπηρεσία η όλη επιχείρηση.

Επιμένει η εφημερίδα

Η εφημερίδα με ανακοίνωσή της , επιμένει στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ: «Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες», αναφέρει.

ΠΑΣΟΚ: Αήθης επίθεση

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει επίθεση, κατα των “εκφραστών του Καραμανλισμού”: “Η αήθης επίθεση λάσπης κατά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Την περιμέναμε εξάλλου. Πρωταγωνιστές των fake news και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του Καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες.Και πάλι εξευτελίστηκαν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”.

Το δημοσίευμα

Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αναφέρει πως το ιλιγγιώδες ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να εντοπίστηκε «τσιμενταρισμένο» μετά από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι πρώην υπουργού , των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,  στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό και είχε θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο – αν και ακατοίκητο – φρουρούταν σε 24ωρη βάση από εταιρεία security. Η έφοδος φέρεται να έγινε με 15 αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη, την ώρα που τρεις ιδιωτικοί φρουροί βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του πρώην υπουργού.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα είναι – πιθανόν- ξαναδημοσιευμένη κατά το παρελθόν σε ξένο site

Οι αστυνομικοί φέρονται να τους ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων την έρευνα. Λίγη ώρα μετά, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη το ιλιγγιώδες ποσό σε μεγάλες δεσμίδες των 50 ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το σπίτι παραπέμπει σε συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν.

Το διαψεύδει η αστυνομία

Η αστυνομία αρχικά ανεπίσημα και τελικά με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε το συμβάν , πως δηλαδή οι δικές της υπηρεσίες συμμετείχαν σε τέτοια επιχείρηση: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ