Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αναβατόριο στην Ακρόπολη: Το υπουργείο ζήτησε δημοσίως την παραίτηση  προϊσταμένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβατόριο στην Ακρόπολη: Το υπουργείο ζήτησε δημοσίως την παραίτηση  προϊσταμένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ζήτησε δημοσίως την παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης Αθηνών, Ελένης Μπάνου, αλλά και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, με αφορμή το σάλο που ξέσπασε σχετικά με το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, θέμα που έκανε το γύρο του κόσμου!

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει πως υπήρξε «σειρά λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας».

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού One η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου, δήλωσε πως το αναβατόριο φτιάχτηκε το 2004 και από τότε ουσιαστικά παρουσιάζει σειρά προβλημάτων τα οποία άλλοτε δημοσιοποιούνταν και άλλοτε όχι, ενώ αποκάλυψε πως γίνονταν συνεχώς συσκέψεις αλλά λύση δεν δόθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την ίδια, το αναβατόριο δεν δούλευε ουσιαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο, κάτι το οποίο ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, κάποια στιγμή βρέθηκε ανταλλακτικό στη Σουηδία προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη, ωστόσο δεν προχώρησε η διαδικασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ