Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αναβρασμός στο Άργος για την υπόθεση της δημοτικής υπαλλήλου που κατηγορείται ότι χρηματίστηκε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβρασμός στο Άργος για την υπόθεση της δημοτικής υπαλλήλου που κατηγορείται ότι χρηματίστηκε

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η τοπική κοινωνία του Άργους μετά την σύλληψη για χρηματισμό στελέχους της δημοτικής αρχής, που θα δικαστεί σήμερα.

Η Δέσποινα (Ντέπυ) Δαμασκηνού, θα βρεθεί στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου μετά την καταγγελία ενός ξυλουργού ότι του ζήτησε 2.000 ευρώ για να προχωρήσει η πληρωμή του για έργο που έκανε σε σχολείο του δήμου.

Η υπόθεση εκδικάζεται έπειτα από αναβολή που είχε πάρει για λόγους υγείας από το Αυτόφωρο η κατηγορούμενη πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Η Ντέπυ Δαμασκηνού είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε πάρει από τον ξυλουργό και από εκείνη τη στιγμή στην πόλη επικρατεί αναβρασμός.

Αν και τα στοιχεία της δεν είχαν γίνει γνωστά, η ίδια η Ντέπυ Δαμασκηνού τόλμησε εξαρχής να κάνει δημόσια δήλωση και να καταγγείλει πλεκτάνη από τον πρώην φίλο της με τον οποίον είχε ερωτική σχέση, αλλά έχουν οικονομικές διαφορές από ένα δάνειο ύψους 2.000 ευρώ που του είχε δώσει. Στην κατεύθυνση των προσωπικών διαφορών ήταν και η ανακοίνωση του δήμου Άργους – Μυκηνών, που όμως  ανέστειλε τις αρμοδιότητες της  κυρίας Δαμασκηνού ώσπου να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Η δικηγόρος της, Βασιλική Αχριάνη, πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον όσων έσπευσαν να την καταδικάσουν:

«Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία σε βάρος μιας μητέρας ενός ανήλικου τέκνου, που προσπαθεί μόνη της να μεγαλώσει, με τη δημοσίευση φωτογραφιών της συνοδευόμενων από απαράδεκτους, ψευδείς και αβάσιμους για το πρόσωπό της χαρακτηρισμούς, πέραν της ηθικής τους απαξίας, συνιστούν και την κατάρριψη της θεμελιώδους αρχής του δικαιικού μας συστήματος, δηλαδή του τεκμηρίου της αθωότητας», δήλωσε η δικηγόρος, που θα καταθέσει στο δικαστήριο επιχειρήματα τα οποία -όπως λέει- αποδεικνύουν ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ