Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή! Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους της ΔΕΗ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανατροπή! Επιστράφηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους της ΔΕΗ

Απόφαση-βόμβα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δημιούργησε δεδικασμένο ώστε να καταβληθούν αναδρομικά σε όσους έχουν προσφύγει δικαστικά κατά των περικοπών.

Η απόφαση αφορά δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ, οι οποίοι ήδη στις 29 Οκτωβρίου είδαν στους λογαριασμούς τους το ποσό των 3.386 ευρώ που τους επιδικάστηκε.

Την απόφαση είχε πάρει το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που δικαίωσε τους δύο συνταξιούχους  βάσει των νόμων 4051 και 4093 του 2012. Το εντυπωσιακό είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση, αποδεχόμενη πως η απόφαση του Πρωτοδικείου συμβαδίζει με την απόφαση του ΣτΕ.

Μάλιστα το ποσό που επιδικάστηκε εξοφλήθηκε από τον ΕΦΚΑ εντόκως.

«Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θεωρεί πως δεν είναι σκόπιμες οι εφέσεις σε πρωτόδικες αποφάσεις όταν αυτές είναι εναρμονισμένες με την απόφαση του ΣτΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών μετά την πρώτη Ιουνίου του 2015» τόνισε στον ΣΚΑΪ -που αποκάλυψε το θέμα- ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Η προσέγγιση του Νομικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει το ότι στις περιπτώσεις αυτές τα νομικά θέματα είναι λυμένα από την ολομέλεια του ΣτΕ, άρα  οποιαδήποτε άσκηση ένδικων μέσων αποβλέπει απλά και μόνο στην καθυστέρηση της επιδίκασης των ποσών στους συνταξιούχους», σχολίασε από την πλευρά του ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ