Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ανησυχούν οι κάτοικοι στο Μάτι για τον αμίαντο – Το καρκινογόνο υλικό συνεχίζει να τους απειλεί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανησυχούν οι κάτοικοι στο Μάτι για τον αμίαντο – Το καρκινογόνο υλικό συνεχίζει να τους απειλεί

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι κάτοικοι στο Μάτι, 16 μήνες μετά τις καταστροφικές φωτιές, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», ο αμίαντος δεν έχει ακόμα περισυλλεγεί από τα οικόπεδα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, οι διαδικασίες απομάκρυνσης του καρκινογόνου υλικού φαίνεται να έχουν κολλήσει για τουλάχιστον δύο μήνες τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές εκτάσεις. «Τα δημόσια οικόπεδα ή ιδιωτικά που εφάπτονται σε δημόσιες οδούς στο Μάτι και στον Προβάλινθο στα οποία έχουν καταγραφεί ίχνη αμιάντου ανέρχονται σε 45, ενώ αμίαντος έχει βρεθεί και σε άλλα 50 ιδιωτικά οικόπεδα», τονίζει στην εφημερίδα ο Θέμης Τσιρόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι.

Ο κ. Τσιρόπουλος πρόσθεσε πως τα συνεργεία των τεσσάρων εταιρειών που υπέγραψαν τις συμβάσεις αξίας 2 εκ. ευρώ και ανέλαβαν το έργο απομάκρυνσης του αμιάντου από τις ιδιωτικές εκτάσεις παραμένουν… άφαντα. Αυτό έχει ως επακόλουθο να είναι ανέφικτο οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην επισκευή ή στην ανακατασκευή των κατοικιών τους, καθώς κάθε εργασία απαγορεύεται αν προηγουμένως δεν καθαριστεί το κτίριο ή το οικόπεδο.

Πηγή: Τα Νέα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ