Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Αντιγράφονται και διαγράφονται απόρρητα στοιχεία από τον κεντρικό server της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς – Τι απαντά η Γραμματεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιγράφονται και διαγράφονται απόρρητα στοιχεία από τον κεντρικό server της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς – Τι απαντά η Γραμματεία

 Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Η διαδικασία αντιγραφής και διαγραφής των απόρρητων αρχείων, εγγράφων, κ.λπ. από τον κεντρικό server της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της οποίας προΐσταται η Αναστασία Ξεπαπαδέα, έχει ήδη αρχίσει, από το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθεί μέσα στο τριήμερο.

Πάντως, στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τέθηκε θέμα από τους υπαλλήλους προς τη διοίκηση της γενικής γραμματείας.

Μέσα στο τριήμερο, θα διαγραφούν από τον κεντρικό υπολογιστή  της γενικής γραμματείας σημαντικά διαβαθμισμένα (απόρρητα) αρχεία, στοιχεία  και έγγραφα, ενώ άλλα θα αντιγραφούν και είναι άγνωστή η πορεία που θα ακολουθήσουν  τα αντίγραφα του server της Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Συγκεκριμένα, στο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ανακοινώθηκε σήμερα, από πρώην μετακλητό υπάλληλο της γενικής γραμματείας, ο οποίος   εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει (εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα) ότι δεν θα λειτουργήσει  από σήμερα Παρασκευή έως και το πρωί της  ερχόμενης Δευτέρας το ηλεκτρονικό σύστημα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  (email) της  γενικής γραμματείας.

Αναγκαίο είναι να σημειωθεί ότι ο πρώην αυτός υπάλληλος  της γ.γ. τοποθετήθηκε  από υφυπουργό  της παρούσης  Κυβέρνησης ως μετακλητός υπάλληλος στη γενική γραμματεία με την ειδικότητα  του πληροφορικάριου (ηλεκτρονικού). Στην  συνέχεια  βρήκε εργασία στον ιδιωτικό τομέα με μεγαλύτερες αποδοχές και εγκατέλειψε την γενική γραμματεία.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος του κεντρικού  server και  το λογισμικό της Γενικής Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ελέγχοντας πλήρως και τη διαβαθμισμένη αλληλογραφία.

Ο ιδιώτης αυτός, είναι κυρίαρχος του κεντρικού  server, κ.λπ. της γ.γ., καθώς  κατέχει αποκλειστικά εκείνος –παρά το γεγονός ότι έχει φύγει- τους κωδικούς πρόσβασης του server της γενικής γραμματείας.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί, ότι ο πληροφορικάριος αυτός που εγκατέλειψε  Θεωρητικά τη γ.γ. και πήγε στον ιδιωτικό τομέα έχει αντικατασταθεί από άλλον υπάλληλο της ίδιας ειδικότητας, (ο οποίος όμως δεν έχει τους κωδικούς του κεντρικού server), παρ΄ όλα αυτά ο ιδιώτης  αυτός, καλείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για τα όποια προβλήματα  αντιμετωπίζει ο server της κεντρικής μονάδας  προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο ιδιώτης  αυτός,  ενημέρωσε σήμερα το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και όχι ο επίσημος αντικαταστάτης του ή άλλο διευθυντικό στέλεχος της γενικής γραμματείας, ότι πρόκειται  θα «νεκρώσει» επί τριήμερο το όλο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η απάντηση της Γραμματείας

Η Γενική Γραμματεία μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των συστημάτων της.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διαψεύδει  κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα του www.protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο δήθεν επιχειρείται, είτε δήθεν θα επιχειρηθεί διαδικασία  διαγραφής ή αντιγραφής αρχείων της υπηρεσίας και, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάλληλοι έχουν θέσει οποιοδήποτε τέτοιο  ζήτημα προς τη διοίκηση.

Η Γενική Γραμματεία πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα, ως οφείλει, προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των συστημάτων της, υπό την επίβλεψη του υπευθύνου πληροφορικής της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις τεχνικά ενδεδειγμένες και νόμιμες διαδικασίες για την ασφάλεια των δεδομένων της.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ