Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική δίωξη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική δίωξη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική δίωξη έρχεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 4 συνεργάτες του με φόντο την εταιρία ELFE.

Ο γνωστός επιχειρηματίας διώκεται ως ηθικός αυτουργός σε απάτη που αφορά στη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται  δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την τράπεζα Alpha Bank.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της τράπεζας το 2016, ενώ μετά την έρευνα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για ηθική αυτουργία σε απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου, καταδολίευση δανειστών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της τράπεζας και ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Φυσικοί αυτουργοί των τριών αδικημάτων εμφανίζονται 4 πρόσωπα, εκπρόσωποι των εταιριών ΕΛΦΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank,  η μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, ήταν παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση.

Η τράπεζα κατήγγειλε ότι στόχος της μεταβίβασης ήταν η ΕΛΦΕ να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα οι άλλες δυο εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που είχαν πλέον την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είχαν και τα κέρδη, χωρίς υποχρέωση καταβολής των χρεών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ