Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απέτυχε η προσπάθεια αποφυλάκισης του 23χρονου Ρομά απο τη Ρόδο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απέτυχε η προσπάθεια αποφυλάκισης του 23χρονου Ρομά απο τη Ρόδο

Η πραγματογνωμοσύνη στην οποία υποβλήθηκε ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τον βιασμό της 19χρονης με ειδικές ανάγκες στη Ρόδο, μαζί με τον 19χρονο Αλβανό δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη, έβαλε τέλος στην  προσπάθειά του να αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου επικαλούμενος χαμηλή νοημοσύνη καθώς έδειξε ότι του  “είναι σε θέση να κρίνει το άδικο της πράξης του”.

Το πόρισμα που συνέταξε ψυχίατρος του νοσοκομείου Ρόδου παραδόθηκε στις αρχές και δείχνει ότι ο 23χρονος δεν έχει αναπηρία άνω του 67%. Έτσι, στερείται το βασικό του επιχείρημα για να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται. Ο Ρομά είχε υποβάλει αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υποστηρίζοντας δια του συνηγόρου του ότι έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφυλακιστεί. Αυτό, άλλωστε, είχε καταθέσει στην ανακρίτρια κοινωνικός λειτουργός της Πρόνοιας που τον παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η “Δημοκρατική”, ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του Αλβανού πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση με διαταραχή, που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας μεταξύ 20 και 66%, αλλά είναι σε θέση να κρίνει το άδικο της πράξης του βιασμού και κρίθηκε ότι θίγεται μερικώς ο καταλογισμός του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τον Ρομά, ιδια προσπαθεια εκανε και ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μαζί με έναν 21χρονο Ροδίτη, καθώς δηλώνει ότι πάσχει από κατάθλιψη! Οι δυο τους έχουν προφυλακιστεί επειδή βίασαν την 19χρονη η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση την 1η Δεκεμβρίου, μόλις λίγες μέρες μετά την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ