Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Απίστευτη καταγγελία: Ψάχνουν εισαγγελέα για να αναιρέσει (με το έτσι θέλω) απαλλαγή κατηγορουμένης;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτη καταγγελία: Ψάχνουν εισαγγελέα για να αναιρέσει (με το έτσι θέλω) απαλλαγή κατηγορουμένης;

Μια καταγγελία η οποία, αν βρει αντίκρισμα, προκαλεί σημαντικό ηθικό και νομικό ζήτημα, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα δικαστήρια με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Η δικογραφία αφορά την γνωστή δημοσιογράφο και αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Βίκυ Ανδρικοπούλου, και σχηματίστηκε μετά από μήνυση σε βάρος της από μια δημοτική υπάλληλο.

Ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας και η Βίκυ Ανδρικοπούλου

Η υπόθεση εκδικάστηκε και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι συνέτρεχε λόγος ακύρωσης του κατηγορητηρίου (λόγω ασάφειας) , το οποίο και ακύρωσε, κάτι που είχε ως συνέπεια η αποδιδόμενη πράξη να υποπέσει στην πενταετή παραγραφή για τα πλημμελήματα.

Η αναίρεση

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προσβάλει με αναίρεση την απόφαση αυτή. Μέχρις εδώ καλά. Η υπόθεση χρεώθηκε σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος για την αναίρεση της απόφασης και διατύπωσε εγγράφως την άποψη του αυτή, Δηλαδή απέρριψε το αίτημα αναίρεσης και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Από εκεί όμως ξεκινά μια απίστευτη νομική διαδικασία, πιθανόν πρωτόγνωρη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, ανέθεσε την υπόθεση σε άλλον αντεισαγγελέα για να αποφανθεί περί της ασκήσεως της αναίρεσης, ενώ είχε ήδη διατυπωθεί η προηγούμενη απορριπτική κρίση του συναδέλφου του.

Η πλευρά της αντιδημάρχου, η οποία έχει αναθέσει την υπόθεση στον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια, θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στην υπόθεση υπάρχει πολιτική διάσταση, δεδομένου ότι η κα Ανδρικοπούλου έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Νομικοί πηγές πάντως θεωρούν πως είναι αδιανόητος ο χειρισμός της ίδιας υπόθεσης από περισσότερους εισαγγελείς, ενώ χαρακτηρίζουν αδιανόητη και την «περιφορά» της υπόθεσης προς εξεύρεση «πρόθυμου» να ασκήσει την αναίρεση εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ