Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Φουστάνος από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Φουστάνος από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

«Καθάρισε» από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετώπιζε ένας από τους πιο γνωστούς πλαστικούς χειρούργους στη χώρα μας, ο Ανδρέας Φουστάνος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο των celebrities γιατρός είχε πιαστεί στην «τσιμπίδα» του ΚΕΦΟΜΕΠ για φοροδιαφυγή ύψους 2.500.000 ευρώ, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάθος 13 ετών. Ακολούθησε η ποινική του δίωξη από την Εισαγγελία με αποτέλεσμα ο κ. Φουστάνος να παραπεμφθεί σε δίκη.

Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον απάλλαξε και από τις δύο κακουργηματικές πράξεις, καθώς ο πλαστικός χειρούργος προσκόμισε βεβαίωση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με την οποία, ουδεμία οφειλή έχει πλέον στο ελληνικό δημόσιο.

Κατέβαλε 400.000 ευρώ στην Εφορία

Συγκεκριμένα, το  δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του κρίνοντας ότι  τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται μέχρι το 2010 είχαν παραγραφεί, ενώ για τα υπόλοιπα έτη, μετά από επανέλεγχο που έγινε, του καταλογίστηκε τελικά ποσό ύψους 400.000 ευρώ το οποίο και κατέβαλε.

Έτσι, ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο η απαλλαγή του γνωστού πλαστικού χειρούργου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ