Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απαντήσεις Παπαγγελόπουλου για τα περί «πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαντήσεις Παπαγγελόπουλου για τα περί «πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους» Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος

Δριμεία απάντηση στην αντιπολίτευση αλλά και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκη για το γεγονός ότι του απέδωσε πως με τη φράση «πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους της προηγούμενης κυβέρνησης», εννοούσε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έδωσε στην Ειδική Επιτροπή που συζητείται το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πλήρη διαστρέβλωση των όσων είχε αναφέρει λέγοντας πως «δεν εννοούσα τις διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά επιχειρηματιών που είχαν χρέη στο Δημόσιο και το “μόνο” πήγαινε σε απλούς πολίτες».

«…κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία για χρέη μερικών χιλιάδων προς το δημόσιο»

Μάλιστα μίλησε για το «κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία για χρέη μερικών χιλιάδων προς το δημόσιο», το οποίο κατάργησε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε στηλίτευσε ότι το κράτος περνούσε χειροπέδες σε δυστυχισμένους ανθρώπους λόγω χρεών και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία των αυτόφωρων στη φυλακή. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε να φυλακίζονται, αλλά να εκτίουν εναλλακτικές ποινές. Καταλήγοντας μάλιστα αφιέρωσε στον Κ.Χατζηδακη τον στίχο «που είσαι νιότη που έλεγες, πως θα γινόσουν άλλος».

Η ομιλία

«Ασχολήθηκαν τα «συστημικά” μέσα για αυτά που είπα για πογκρόμ συλλήψεως επιχειρηματιών, για τους οποίους είπα, ότι έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Μάλιστα, επιχείρησαν να με εμφανίσουν ως συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Και, ω του θαύματος, λίγες ώρες μετά, ο κ. Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ένας άνθρωπος και πολιτικός που τον θεωρούσα, μέχρι χτες, ευπρεπή, σοβαρό και ευφυή, έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού και ασυγκράτητος, να τρέξει στο στίβο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Αναγκάστηκα λοιπόν, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να του απαντήσω με δημόσια δήλωσή μου. Δεν θα την επαναλάβω, για να μην οξύνω τα πνεύματα. Θα πω μονάχα, ότι ήμουν πολύ προσεκτικός και ιδιαίτερα διακριτικός και δεν είπα ούτε με ποιανού έμοιαζε η άγνωστη φωνή, ούτε τι ομάδα ήταν ο εισαγγελέας, αποδέκτης των εντολών της άγνωστης φωνής.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Άρα επιμένετε….Να μας εξηγήσετε και γιατί η  εγκληματολογική λέει, ότι δεν ταυτοποιείται.

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην με διακόπτετε, εγώ σας άκουσα με προσοχή, αναφερθήκατε και στο παρελθόν μου, για το οποίο θα σας απαντήσω γι’ αυτό. Εγώ, μπορώ να απαντήσω σε όλα, αλλά δεν ξέρω εάν μπορούν όλοι να απαντήσουν για το παρελθόν τους.

Περίμενα μετά από αυτή την δήλωσή μου, ο κύριος Χατζηδάκης, να διαβάσει προσεκτικά το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας μου και εάν όχι να μου ζητήσει συγνώμη, δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις ή να αποκαταστήσει την αλήθεια, τουλάχιστον να σιωπήσει. Ο κύριος Χατζηδάκης, παγιδευμένος στην αντιπολιτευτική ένδειά του και πιστός στο δόγμα του λαϊκισμού, επανήλθε και μου ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις, μεταξύ των άλλων, ποιους άλλους εννοώ εκτός από τους επιχειρηματίες. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω  θεσμικά και απέφυγα να απαντήσω με νέο δελτίο τύπου για να μην διαιωνίσω μια κατάσταση αντιπαράθεσης που δεν μου αρέσει και αποφάσισα να του απαντήσω θεσμικά σήμερα. Θα πω μόνο 2 λόγια, όσο μπορώ με πιο μεγάλη μετριοπάθεια και σύνεση.

Καταρχήν, εγώ έψεξα τον τρόπο συλλήψεως που παραπέμπει -και είναι εμφανές αυτό εάν διαβάσει κανείς την δήλωσή μου- σε αυταρχικά καθεστώτα, δηλαδή, οι πρωινές έφοδοι της αστυνομίας, συλλήψεις στα σπίτια και μπροστά στους οικείους των συλληφθέντων και όχι στην ουσία των υποθέσεων αυτών. Διαβάστε προσεκτικά, κύριε Βορίδη, εσείς είσαστε ένας έγκριτος νομικός και ιδιαίτερα ευφυείς και εάν θελήσετε να ξεφύγετε από το αντιπολιτευτικό μένος εναντίον της Κυβέρνησης και δεν εννοώ προσωπικά σε εμένα, δεν θεωρώ ότι έχετε κάτι προσωπικό με εμένα.

Ο Μάκης Βορίδης

Επιπλέον αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών, αλλά όχι μόνον αυτών, αλλά και απλών και εδώ είμαι υποχρεωμένος να το πω, ότι είχα αποφύγει για να μην ξύσω πληγές που αφορούν την προηγούμενη διακυβέρνηση, τώρα όμως θα τα ακούσετε. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών με τον τρόπο που είπα πριν που ταιριάζει – που προσιδιάζει σε αυταρχικά καθεστώτα, πρωινές εφόδους στα σπίτια και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και γι’ αυτό είχα αναφέρει και το παράδειγμα για τον γαλατά ό,τι στη δημοκρατία το πρωί μόνον ο γαλατάς σου χτυπάει την πόρτα. Ακούστε τώρα αυτό, γιατί επιμένει ο κύριος Χατζηδάκης να με εγκαλεί, για κάτι που ο πιο απλός πολίτης, κατανοεί ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, αλλά και απλών δυστυχισμένων συμπολιτών μας που για χρέη στο δημόσιο λίγων χιλιάδων ευρώ τους περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα αθώα βουρκωμένα μάτια των παιδιών τους και τους οδηγούσαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή. Για να γίνει και πιο κατανοητό το τι θέλω να πω: Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι οι κυβερνήσεις…..

ΒΟΡΙΔΗΣ: Ποια κυβέρνηση το έκανε αυτό; Μας περιγράφεται μια διαδικασία συλλήψεως. Η κυβέρνηση το έκανε;

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : Μην βιάζεστε, θα σας πω, για το τι φταίει η Κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να υπενθυμίσω -γιατί ο κύριος Βορίδης που είναι ευφυέστατος, κατάλαβε που πάει το πράγμα- ότι οι κυβερνήσεις πριν από την σημερινή Κυβέρνηση, είχαν νομοθετήσει και είχαν διατηρήσει σε ισχύ την επαίσχυντη διάταξη ότι τα χρέη προς το δημόσιο είναι διαρκές έγκλημα και επομένως, όποιος χρωστούσε, μπορούσε να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Χρειάζεται μήπως να υπενθυμίσω, ότι αυτό το νομικό έκτρωμα, καταργήθηκε, από την σημερινή Κυβέρνηση;

Ποια είναι αλήθεια η θέση σας για το κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία; Ποια είναι η ευαισθησία και η έγνοια σας για την μεσαία τάξη;Απλά, δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και την μεσαία τάξη δεν την εκπροσωπείτε εσείς, αλλά την εκπροσωπούν άνθρωποι σαν και εμένα και άλλοι, που νοιάζονται για τον λαό και όχι για τις ελίτ.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ώρα ακόμη να μιλάω, αλλά δεν θέλω, όμως, να οξύνω τα πνεύματα. Εάν χρειαστεί, όμως, θα επανέλθω.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Θα μπορούσα να μιλήσω για τοξικό ιό που είχε εισέλθει κάποια στιγμή στην Ν.Δ. και που πίστεψα ότι μετά το καλοκαίρι του 2015, είχε φύγει και ότι μάλλον είχε εξουθενωθεί, αλλά δεν έχει πλήρως εξουδετερωθεί.

Όσο για τον κύριο Χατζηδάκη, θα αρκεστώ να του πω, ότι του ταιριάζει ο στίχος, «που είσαι νιότη που έλεγες, πως θα γινόσουν άλλος».

Για τον Π.Πολάκη

Για τον κ. Πολάκη. Τόσος θόρυβος έγινε, όχι μόνο για αυτά που είπε ο κ. Πολάκης, αλλά και για αυτά που είπα εγώ, ότι ήταν μια κραυγή αγωνίας για απονομή δικαιοσύνης. Επειδή επανέρχεται η Ν.Δ. για αυτά που είπε ο κ. Πολάκης, εγώ θα επαναλάβω τα περί κραυγής αγωνίας του, αλλά θα αντιπαραθέσω δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της Αντιπολίτευσης όπως, «θα σας τελειώσουμε», «θα σας γδάρουμε», «θα σας κλείσουμε φυλακή», και «απειλές για Ειδικά Δικαστήρια». Θα υπενθυμίσω και το αμίμητο ότι «οι Συριζαίοι θα περνάνε με κόκκινο ή θα παρκάρουν παράνομα και θα τρώνε ισόβια». Αυτά, εάν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που είπε ο Πολάκης, αν κάποιος πάει φυλακή, να κάνουμε την σύγκριση και να δούμε ποιον ευνοεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ