Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απειλεί ο Τραμπ την Ευρώπη ότι θα ελευθερώσει τζιχαντιστές!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απειλεί ο Τραμπ την Ευρώπη ότι θα ελευθερώσει τζιχαντιστές!

Καθώς το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία πνέει τα λοίσθια, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε χθες από τους Ευρωπαίους συμμάχους να «πάρουν πίσω» τους τζιχαντιστές που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία και να τους δικάσουν, προειδοποιώντας ότι, εάν δεν συμβεί αυτό, οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να τους απελευθερώσουν!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους Ευρωπαίους συμμάχους να πάρουν πίσω τους 800 και πλέον μαχητές του ISIS που κρατάμε αιχμάλωτους στη Συρία και να τους περάσουν από δίκη. Το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει. Η εναλλακτική δεν είναι καλή, δεδομένου ότι θα αναγκαστούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους…» έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο twitter.

Ξοδεύουμε τόσα πολλά…

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παρακολουθήσουν αυτούς τους τζιχαντιστές του I.Κ. να διεισδύουν στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να πάνε. Κάνουμε τόσα πολλά και ξοδεύουμε τόσα πολλά. Ηρθε η ώρα οι άλλοι να ανεβάσουν ταχύτητα και να κάνουν τη δουλειά την οποία είναι τόσο ικανοί να κάνουν. Αποσυρόμαστε μετά τη νίκη 100% επί του Χαλιφάτου!» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευτεί να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους Κούρδους, οι οποίοι βλέπουν τους Τούρκους να… τρίβουν τα χέρια τους στην προοπτική αποχώρησης των Αμερικανών από τη βορειοανατολική Συρία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ