Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απεργία πείνας αρχίζει από τη Δευτέρα ο Mr Bitcoin

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απεργία πείνας αρχίζει από τη Δευτέρα ο Mr Bitcoin

Σε απεργία πείνας προτίθεται να προχωρήσει από τη Δευτέρα ο επονομαζόμενος Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, όπως γνωστοποίησε ένας εκ των Ρώσων συνηγόρων του.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος, Τιμοφέι Μουσάτοφ, έκανε γνωστό ότι ο Βίνικ θέλει να κάνει απεργία πείνας, καθώς διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησής του και για παράβαση, όπως υποστηρίζει, των δικαιωμάτων του. Όπως ανέφερε ο δικηγόροι κυρίως διαμαρτύρεσαι για τον τρόπο που μετήχθη από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να δώσει το παρών στη συζήτηση ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για το ζήτημα της έκδοσης του στη Γαλλία.

«Αυτό είναι βασανιστήριο. Να μεταφέρουν ένα άτομο σε όλη τη διαδρομή με χειροπέδες, πονάει, είναι δυσάρεστο. Μεταφέρθηκε σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα. Εάν μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο, θα είναι και πάλι βασανιστήριο», είπε ο δικηγόρος του, ο οποίος σημείωσε ότι ο πελάτης του μεταφέρθηκε από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη με χειροπέδες.

«Το δικαστήριο στερούσε το δικαίωμα υπεράσπισης από τον Αλεξάντερ Βίνικ. Το δικαστήριο τον κρίνει με αυτόν τον τρόπο επειδή είναι Ρώσος, και αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή. Απειλείται με μια άδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης», επισήμανε ο Μουσάτοφ.

«Ο Βίνικ ξεκινά απεργία πείνας από τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Δεν βρίσκει άλλη διέξοδο από τη δικαιοσύνη ή το θάνατο», είπε, επίσης, ο δικηγόρος. Ο Μουσατόφ ανέφερε ότι ο Βίνικ προανήγγειλε την απεργία πείνας στον Ρώσο πρόξενο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ