Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δεν εξαιρείται η Ελένη Τουλουπάκη – Στον Άρειο Πάγο για κατάθεση η Μαρία Παπασπύρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν εξαιρείται η Ελένη Τουλουπάκη – Στον Άρειο Πάγο για κατάθεση η Μαρία Παπασπύρου

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με την υπόθεση Novartis, την ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μέτωπο της υπόθεσης τόσο στη Βουλή όπου επίκειται κατάθεση των Κων/νου Φρουζή και Νικ. Μανιαδάκη όσο και στη Δικαιοσύνη όπου καταθέτει αυτή την ώρα η Μαρία Παπασπύρου, πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Απόρριψη

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε τελικά το αίτημα εξαίρεσης της προϊστάμενης της εισαγγελίας κατα της διαφθοράς Ελένης Τουλουπακη. Το αίτημα είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, θεωρώντας πως δεν μπορεί να ασκεί αμερόληπτα τα καθήκοντά της καθώς την αφορά άμεσα η προανακριτική επιτροπή που συστάθηκε για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο αφού ο ίδιος φέρεται ως ηθικός αυτουργός ενεργειών της εισαγγελέα.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού.

Καταθέτει η Μαρία Παπασπύρου

Την ίδια ώρα το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε  η κ. Μαρία Παπασπύρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, μετά τις αναφορές στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με τον κ.  Αγγελή η κ. Παπασπύρου  συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ. Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της για να σταματήσει η επιρροή του Ρασπούτιν στο πρόσωπο της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ