Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σύγκρουση Χατζηνικολάου – Κούγια on air (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύγκρουση Χατζηνικολάου – Κούγια on air (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ένα σχόλιο του Αλέξη Κούγια, επιχειρώντας να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΑΝΤ1, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κεντρικού παρουσιαστή του καναλιού Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αν η αισθητική της Αριστεράς είναι οι Ρομά, είναι οι ιδιαιτερότητες, είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών… Αν αυτή είναι η αισθητική της Αριστεράς…» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Κι ακολούθησε επικός καυγάς των δύο. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναρωτήθηκε: «Τώρα σοβαρά μιλάτε;» για να απαντήσει ο γνωστός ποινικολόγος: «Βεβαίως είμαι ο Αλέξης Κούγιας κι αυτή είναι η άποψή μου». Ο Χατζηνικολάου ανταπάντησε «η δήλωσή σας είναι σοκαριστική και δεν είναι δημοκρατική. Δεν μπορεί να λέτε ότι έχει άλλο βάρος η ψήφος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες. Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό».

Η έντονη διαφωνία συνεχίστηκε με τον Χατζηνικολάου να λέει απευθυνόμενος στον Κούγια: «Τέτοια τοποθέτηση δεν έχω ακούσει ούτε από τον τελευταίο χρυσαυγίτη της κακιάς ώρας»…

Δείτε το βίντεο:

Βερβεσός σε Χατζηνικολάου για την ένταση με τον Κούγια: Σαφώς ταυτίζομαι με τις απόψεις σας

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σχολίασε την ένταση που σημειώθηκε μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αλέξη Κούγια στην εκλογική βραδιά του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Εγώ προσωπικώς και νομίζω ερμηνεύω όλους τους συναδέλφους μου μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι δηλώσεις του συναδέλφου μου. Θα ήθελα να πω, γιατί έχω πάρει πολλά τηλέφωνα, σαφώς ταυτίζομαι με τις απόψεις σας και οι δηλώσεις του συναδέλφου δεν απηχούν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος».

Αλ. Κούγιας : «Τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε ο Περικλής»

Ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων «ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας».

Κάνει λόγο για «ακραία δημοσιογραφική δυσφήμηση» την οποία , όπως λέει, δέχτηκε και επισημαίνει πως η άποψή του είναι «απόλυτα αιτιολογημένη για την «ποιότητα» ψήφου σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων του «ΣΥΡΙΖΑ» και για το δύσκολο έργο που έχει να κερδίσει και πάλι την ψήφο της μεσαίας τάξης και ειδικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων κλπ., τους οποίους φορολόγησε με 75%».

Αναφέρεται επίσης στη θέση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημ. Βερβεσός, αντιπαραθέτοντας ότι «όλη η Ελλάδα γνωρίζει, γι’ αυτό και εχθές είχα εκατοντάδες μηνύματα από δικαστικούς, εισαγγελείς,  δικηγόρους, από γιατρούς, από πολιτικούς μηχανικούς και δασκάλους, καθηγητές και από απλούς ανθρώπους, και σήμερα οι γραμματείς του γραφείου μου κατακλύζονται από τηλεφωνήματα, ότι αυτά που είπα εκφράζουν όλο το μεσαίο χώρο και όλους τους ανεξάρτητους εκλογείς και, άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχει στο Σύνταγμα η αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ